Florealgroup - Produits, offres, nouvelles

Actualités

Vélomédiane, de fietstrail voor de echte fietser, de recreatieve fietser en de gelegenheidsfietser

12/04/2018

Al 30 jaar lang gaat ieder jaar eind augustus de Vélomédiane door in La Roche-en-Ardenne, een prachtige bosrijke en heuvelachtige streek in de Belgische Ardennen. Dit jaar vindt deze plaats op 25 augustus 2018.

Een fietstrail voor alle niveaus

Het leuke van deze organisatie voor wegfietsers, is dat er toch maar liefst 3 verschillende ritten worden aangeboden. Eén voor de echte kilometervreters, één de meer recreatieve fietsers en één voor de gelegenheidsfietsers oftewel families.

De Vélomédiane Criquielion voor echte sporters

De Vélomédiane Criquielion is een rit van maar liefst 170 km met 21 hellingen, goed voor 3.300m hoogteverschillen. Dat is niet mis! De Belgische Ardennen lenen zich uiteraard uitstekend voor deze organisatie, met prachtige wegen die zich zigzaggend een weg banen tussen de bossen.

De Petite Crique Chimay voor de recreatieve sporter

De Petite Crique Chimay is de rit aangeboden voor de meer recreatieve fietser, alhoewel hier toch ook maar liefst een toer van 97.5 km wordt aangeboden met 6 hellingen, goed voor 1.300 meter hoogteverschillen. Er dient dus toch ook wel enige training aan vooraf te gaan!

De Randonnée E-bike en Famillies voor de gelegenheidsfietser

De Toer die wordt aangeboden voor de gelegenheidsfietser families, vrienden, zelfs met e-fietsen! – heet de Rando Famille en loopt over 20 km met 400 meter hoogteverschillen. Niettemin zeker aan te raden, deze toer, want je geniet allereerst van de prachtige omgeving van de Ardennen, naast de volledig opgezette organisatie van de grote toer, compleet met lekker versnapperingen tussendoor en een zalige barbecue aan het eind !

Vertrek aan het magische Hôtel des Bains

Het vertrek en de aankomst van deze drie mooie ritten wordt gegeven in het prachtige voormalige Hôtel des Bains. Dat is ondertussen een vakantiepark van Floreal Holidays gelegen in La Roche-en-Ardenne, een vakantiemaker met vier leuke vakantieparken waarvan twee aan zee, één in de bekende fietsstreek rondom Doornik en één in de Belgische Ardennen. Het is ideaal gelegen in een 4ha groot domein waarvan een groot deel ongerepte ardense natuur en een mooi aangelegde Franse tuin. Daarbij is het gelegen aan de oevers van de rivier de Ourthe, bekend voor de leuke afdalingen met kano's en kajakken.

Het Vakantiepark La Roche-en-Ardenne in het kort

Het vakantiepark van La Roche-en-Ardenne biedt 115 verschillende accomodaties, gaande van kamers en studio's voor 2 tot 3 personen en appartementen voor 4 tot 6 personen. Het park biedt tal van leuke activiteiten: je vindt er een buitenzwembad, een multisportplein, 2 tennisvelden, een minigolf, een fitnessparcours, een petanque-baan, pingpongtafels, leuke buitenspeeltuinen voor kleine maar ook voor grote kinderen, 2 bowlingbanen, een biljarttafel, tafelvoetbal, visgelegenheid en videospelen en er zijn natuurlijk tal van prachtige wandelingen en fietstochten in de buurt. Voor wie mee wil doen aan één van de drie ritten van Vélomédiane Criquielion is dit een ideale verblijfplaats, met ook een grote parking en fietsstallingen en mogelijkheid de fietsen weer proper te maken.

Het vakantiedomein van La Roche-en-Ardenne is natuurlijk het hele jaar geopenend voor een leuk en sportief weekend of voor een langere vakantie, maar ook voor gastronomische weekends, themaweekends in het thema natuur of ontspanning, of gewoon als uitvalsbasis voor de talrijke leuke activiteiten die deze streek biedt : tal van kasteelruïnes en andere historische gebouwen die je kunt bezoeken, verschillende musea over het oorlogsverleden en andere thema's, een wildpark, meerdere outdoor-activiteitencentra, het Chlorophyl park – een levend bomenmuseum zeg maar- grotten, een leisteengroeve, noem maar op!

Inschrijven voor de Vélomédiane Criquielion kan nog tot 15/05, maar de inschrijving is al lopende vanaf 1 januari van dit jaar.

Hoe kies je de juiste locatie voor je seminarie

5/11/2017

Een seminarie organiseren is iets wat je weldoordacht moet doen. Uiteindelijk neem jij als bedrijfsleider de moeite er tijd en geld voor uit te trekken, dan kan je congres of seminarie dus maar beter ook zeer kwalitatief zijn. Net als dat je goed moet nadenken over de inhoud van je seminarie of congres, moet je goed nadenken over wie je uitnodigt, de duur van het seminarie, waar je het wilt laten doorgaan en welke bijkomende activiteiten je eventueel wilt plannen. En dat is niet iets dan je zo maar even doet.

Het aantal personen en de opstelling zijn van doorslaggevend belang voor een seminarie

Allereerst is het uiteraard belangrijk te weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn op het business evenement. Zijn dat er een 10 of 20-tal, of is dat een veel grotere groep mensen ? In welke opstelling moeten de mensen het seminarie kunnen volgen? In gewone theater-opstelling of iedereen met een eigen schrijfblad om nota's te kunnen nemen ? Allemaal in een klasopstelling, of interactief aan een grote werktafel waar iedereen elkaar kan zien? Is het de bedoeling dat er naast een grote inleidende vergadering ook in aparte kleinere groepjes wordt gewerkt ? Deze criteria zijn de allereerste die uit zullen maken welk centrum geschikt is voor jouw seminarie.

Check of het congrescentrum over de nodige audio-visuele appartuur beschikt

De meeste centra hebben tegenwoordig allemaal moderne vergaderattributen zoals een overheadprojector, een beamer, een plasmascherm, een versterker, een flipboard en ander didactisch materiaal met zelfs papier en pen voor iedere deelnemer. Niettemin zeker even checken voordat je reserveert – niets is zo vervelend om het elders te moeten huren en meenemen.

Cateringformule bij een werkvergadering – voorzien voldoende pauzes

Vervolgens bieden de meeste businesscentra de mogelijkheid om catering 'à la carte' te voorzien, al naar gelang je budget. Wees daar niet te krap op, het beste is om zeker iedere 1,5 à 2 uur een pauze in te lassen om de concentratie optimaal te houden. Naast de lunchpauze dus ook een paar koffiepauzes inlassen.

Een bijkomende activiteit tijdens een seminarie stimuleert de geest

En tenslotte werkt er niets zo stimulerend als een bijkomende activiteit tijdens een seminarie: een sportieve of culturele activiteit. De ligging van het businesscentrum is dus ook van groot belang wat de bijkomende activiteit betreft. Zo kun je opteren voor een businesscentrum temidden van de bossen in de Ardennen, zodat de werkvergaderingen kunnen worden onderbroken door een verfrissende wandelingen in het bos. Een seminariecentrum aan zee laat dan weer toe uit te waaien op de dijk, of zelfs af te sluiten met een gezellige fietstocht of wandeling in de duinen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een congrescentrum nabij enkele culturele uitstappen.

Bereid je vragen voor, voordat je belt om informatie voor het organiseren van een seminarie

Nu, keuze genoeg, maar stel nietteming eerst een lijstje op met al deze criteria. Dan kun je dat samen met het businesscentrum overlopen of meer tips krijgen en kijken of de locatie voor het bedrijfsevenement hieraan kan beantwoorden.

Kamperen voor iedereen !

7/09/2017

Kamperen – niets voor mij zeg je ? Slapen in een vochtig geworden tentje op een leeggelopen luchtbed ? Maar dat is al lang niet meer zo ! Kamperen vandaag de dag kan op een zeer comfortabele manier !

Kamperen kan zo comfortabel als je maar wenst

Slapen op een echt bed, koken in een kleine maar zeer handige kookhoek, 's avonds gezellig knus een aperitief drinken rondom de houtkachel in het midden van een huurtent, het ontbijt nuttigen op het verharde houten terras met kleine overkapping, binnen stevig houten meubilair, je kleding opbergen in een echte houten kast, heel veel comfort maar wel ook genieten van de heerlijke open ruimte net voor de tent, de super gezellige sfeer die altijd in campings hangt en het gedrup van de regen op het tentdoek... Ja, kamperen kan ook luxueus !

Met een huurtent heb je geen eigen materiaal nodig

Plus, door te kiezen voor een huurtent heb je ook niet meer een eigen uitrusting nodig ! Huurtenten zijn er in verschillende grootten, kleuren, uitvoeringen en klassen, maar ze zijn allen uitgerust met het noodzakelijke keukenmateriaal, meubilair, slaapgelegenheid, eventueel zelfs beddengoed en met schoonmaakservice achteraf !

Kamperen blijft avontuurlijk

Deze manier van kamperen kan iedereen. Want inderdaad, een vakantie doorbrengen in een camping heeft iets magisch. Je ziet de hele camping aan voor je achtertuin, de buren zijn vriendelijk, er zijn veel kinderen en jongeren, er zijn meestal toffe activiteiten voor jong en oud, er zijn speeltuinen en sportvelden, en de buitenlucht van 's morgens vroeg tot 's avonds laat maakt dat de batterij echt helemaal wordt opgeladen !

Kamperen op de plek die jij wilt

Een ander voordeel van een huurtent of huurcaravan is dat je van te voren goed je staanplaats kunt uitkiezen ten opzichte van de ligging van wasplaats, de speeltuin of andere, en dat je aankomt en enkel je eigen spulletjes moet uitpakken en een plaatsje geven. Dat is een enorm voordeel ! Van zodra je aankomt kun je genieten, zonder eerst een halve dag bezig te zijn met het opbouwen van je vakantieverblijf. Bij vertrek pak je gewoon je eigen spulletjes weer in, en basta. Niks gezeur dat het regent waardoor je de tent eventueel nat moet inpakken, om het in de taal van vandaag te zeggen, het is 'plug and play'.

Vraag meer informatie over de mogelijke huurtenten

Nog niet helemaal overtuigd ? Neem dan even een kijkje welke huurmogelijkheden er nog meer zijn in campings en droom alvast van een volgende vakantie in een huurtent. Romantisch, avontuurlijk, stoer of gewoon heel praktisch, huurtenten zijn er in alle smaken !