Medico Derm - Produits, offres, nouvelles

Actualités

Tricopigmentatie bij kaal worden

21/05/2018

Heeft u problemen met uw haar? Wordt u kaal, en probeert u een goede manier te vinden om dit te verbergen voor de buitenwereld? Er bestaan natuurlijk tal van middeltjes om een beginnende kaalheid of om heel dun-wordend haar te verstoppen, maar de meeste zijn ofwel niet efficiënt genoeg, of vragen heel veel zorg.

Bij kaal worden denkt u natuurlijk direct aan een pruik of haarstukje. Ja, dat geeft direct resultaat, en de pruiken en haarstukjes van vandaag zijn ook kwalitatief heel natuurlijk ogend. Het is dus zeker een goede oplossing, ware het niet dat een pruik niet compatibel is met alle activiteiten en ook nog eens behoorlijk veel onderhoud en verzorging vraagt.

Wie een zeer actief leven leidt met veel sporten, ondervindt teveel nadelen van een haarstukje of pruik. U kunt niet douchen in de sportschool nadat u zich in het zweet heeft gewerkt, u kunt niet onbezorgd het zwembad induiken zonder eerst uw pruik te verwijderen, u kunt niet met een open dak rijden omdat u bang bent uw haarstukje te verliezen, u bent bang dat iemand het merkt enzovoort.

Ook de andere camouflagemethodes zoals crèmes of haarpoeders zijn niet tegen deze dingen bestand, zodat u geneigd bent om al deze activiteiten maar uit uw agenda te schrappen. Maar dat hoeft dus niet! Tricopigmentatie en een actief sportief leven gaan zeer goed samen !

Tricopigmentatie is een methode die ontwikkeld werd in Italië, en die zich inspireerde op tatoeages en permanente make-up. De techniek werd verfijnd, zodat met tricopigmentatie of scalppigmentatie – zoals de methode ook wel wordt genoemd – haarstoppels worden nagemaakt in de kleur van uw haar. Daardoor valt de schedel bij heel dun haar niet meer op zodat het haar veel volumineuzer lijkt, en lijken kale plekken op uw schedel gewoon heel kort geschoren haarstoppels.

Deze methode is echt ideaal voor de actieve persoon die te kampen krijgt met haarproblemen. Allereerst is de methode evolutief, wat wil zeggen dat u met tricopigmentatie de voortgang van uw kaal worden kunt volgen. Anderzijds heeft uw hoofd totaal geen bijkomende zorg nodig. U kunt douchen, in de wind staan, het water induiken, niemand hoeft te merken dat u kaal wordt.

Wilt u meer weten over deze moderne nieuwe methode om kaalheid en dun haar te camoufleren? Neem snel een kijkje op de website en contacteer ons voor meer informatie of voor een evaluatie.

Articles

Kaal vanaf mijn 17de - nu met Tricopigmentatie een kortgeschoren look

21/05/2018

Ik ben een jongeman van 24, en ben nu zo goed als kaal. Heel jong, vind ik zelf, te jong om al kaal te zijn. Ik zag er dan ook stukken ouder uit op foto's.

Ik kon dat echt niet aanvaarden, en was al sinds mijn 17 jaar aan het experimenteren met allerlei lapmiddeltjes om mijn kaalheid te verbergen. Eerst met kleurenpoeders, speciale shampo's, een vitaminenkuur, een speciaal dieet, … Ik heb toen ook echt overwogen om een haarstukje te nemen, maar zag af van de nadelen.

Inderdaad, een haarstukje haalt voor het zicht direct het probleem weg, maar er zijn toch veel nadelen aan verbonden. Zo kun je toch niet meer alles meedoen zonder vooraf goed na te denken: met mijn vrienden de Lesse afvaren bijvoorbeeld, of een barbecue bij een van mijn vrienden thuis waar ook een zwembad is, … Dat stresseerde mij mateloos.

Ik was dan ook oprecht geïnteresseerd toen ik over deze Italiaanse snelle oplossing te horen kreeg: tricopigmentatie. Ze tatoeren dan in feite haarstoppels op je kale schedel, maar met pigmenten die er 'echt' uitzien – niet die grijzige kleur van gewone tatoes.

In Brugge is er zo'n Medico Derm-centrum, bij Kapsalon Mantype op de Gistelsesteenweg, en ik ben dan eerst gegaan voor een intake gesprek. Daar hebben ze me eerst goed uitgelegd waaruit de methode bestaat, en aan de hand van foto's wat ik kon verwachten. Dat zag er allemaal heel goed uit. Wel een sportief kort kapsel, want omdat ik bijna helemaal kaal was, stelden ze me de kortgeschoren look voor. Nu, daar heb ik geen problemen mee. Ik ga nu als heel kortgeschoren door het leven, een sportief uiterlijk wat je trouwens bij veel mannen ziet, en ik kan mij hier helemaal in terugvinden. Mijn hoofd heeft verder helemaal geen speciale behandeling meer nodig 's morgens, ik kan gewoon onder de douche, een handdoek erover en klaar. Dat was heel anders met die poeders.

De behandeling zelf bestond uit 3 sessies, en vervolgens moet ik alle 12 maanden langsgaan voor een retouche. Over 3 maanden moet ik mijn eerste retouche doen, maar ik weet nu al dat ik heel tevreden ben en blijf. Super.